Belastingcontrole? Docsure biedt snel inzicht in wka-administratie

Een van onze klanten nam contact met ons op vanwege een controle door de Belastingdienst. Zijn ervaring mochten wij hier delen. Uit privacy overweging noemen wij niet de bedrijfsnaam.


Onderzoek naar de werkwijze op een bouwplaats

De controle kwam voort uit een onderzoek dat de Belastingdienst in 2021 op een groot bouwproject in het zuiden van het land had uitgevoerd. Dit project was, volgens de Belastingdienst, willekeurig door hen gekozen; de aanleiding voor een onderzoek is ons niet bekend.

In 2021 bekeek de Belastingdienst de werkwijze van de hoofdaannemer op het project, en ook op kantoor. De belastinginspecteur pikte onze klant eruit, wederom willekeurig, om ook hun werkwijze ten aanzien van documenten en gegevens te controleren. Het was een aangekondigd bezoek.

Tot tevredenheid van de belastinginspecteur  gaf Docsure snel inzicht. Het was duidelijk zichtbaar welke documenten voor dat project waren aangeleverd, hoe lang ze nog geldig waren en of ze voldeden aan de wettelijke eisen en de voorschriften van de hoofdaannemer.

Een vlotte belastingcontrole

Er volgde een tweede bezoek van de inspecteur van de Belastingdienst. Tijdens dit bezoek werd Docsure gedetailleerd bekeken. Alle gegevens van willekeurige onderaannemers en medewerkers die voor onze klant op dat project hadden gewerkt, werden gecheckt. Gegevens als BSN-nummers, KvK-nummers, bedrijfs- en medewerkerstypen. Daarnaast kreeg de inspecteur inzage in de gewerkte uren via een overzichtelijke rapportage. 

De controle verliep vlot, omdat met Docsure alles in één systeem is te raadplegen.

Heb jij jouw onderaannemersadministratie op orde?

Deze ervaring van onze klant maakt maar weer eens duidelijk dat je de onderaannemers-/wka-administratie op orde moet hebben. De Belastingdienst komt namelijk niet altijd rechtstreeks terecht bij jouw bedrijf – hoe groot of klein dan ook,  het gebeurt ook via een omweg!

Zorg dat je goed op de hoogte bent van alle wettelijke verplichtingen en regels waarmee je te maken krijgt in de bouw. En handel ook daarnaar om het risico op ketenaansprakelijkheid zo klein mogelijk te maken. Docsure is de manier om de  onderaannemers- of wka-administratie op orde te houden. 

Wil je zelf meer controle op de onderaannemers/WKA-administratie? Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem rechtstreeks contact met ons op. Je kunt je ook aanmelden voor een proefversie en Docsure 14 dagen kosteloos gebruiken. 

Interessante links

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram