Grip op regiewerk

Werken met onderaannemers in regie wil zeggen dat de totaalprijs van het werk vooraf niet vaststaat. Er is geen vaste aanneemsom afgesproken. De onderaannemer stuurt achteraf een factuur voor de geleverde arbeid, materieel en materialen. Werkzaamheden die ‘in regie’ worden uitgevoerd, kunnen in de praktijk vaak aanleiding tot discussie geven. Hoe kun je dit voorkomen? Hoe houd je grip op regiewerk? 

Wanneer is er sprake van aanneming in regie?

Een aannemingsovereenkomst wordt in regie afgesloten, wanneer de aannemer en de onderaannemer geen vaste aanneemsom afspreken. De onderaannemer ontvangt een vergoeding voor de werkelijk gewerkte uren en geleverde materialen en materieel. De reden om geen vaste aanneemsom af te spreken kan bijvoorbeeld zijn, dat er van tevoren niet goed kan worden aangegeven hoeveel werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.  

Zonder heldere afspraken kans op discussie

Soms komt het voor, dat de aannemer en de onderaannemer geen heldere afspraken maken. Dan ontstaat er een discussie achteraf over de vraag of er een prijsafspraak is gemaakt of dat er sprake is van regiewerk. Deze discussie is belangrijk voor de aannemer. Als er een vaste prijs is afgesproken, ligt het risico namelijk bij de aannemer als een werk duurder blijkt te zijn. Bij een aannemingsovereenkomst in regie ligt dit risico over het algemeen bij de opdrachtgever. Het mag duidelijk zijn dat een aannemer deze discussie graag wil voorkomen. Hoe krijgt hij dat voor elkaar en houd hij grip op het regiewerk?

Module Regiewerk van Docsure

Docsure is een online tool voor (onder)aannemers om uren te registreren, documenten te bewaken en projecten te monitoren. Docsure heeft een nieuwe module ontwikkeld, waarbij in regie gewerkte uren kunnen worden toegewezen aan kostensoorten, zoals bijvoorbeeld meerwerk. Ook is het mogelijk om uren te controleren, aan te passen en te accorderen, voordat de onderaannemer ze kan factureren. De module is te gebruiken met het Excellent pakket van Docsure. 

Interessante links

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram