3 Redenen om te stoppen met papieren werkbonnen en urenbriefjes

Ben jij verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van urenbriefjes en werkbonnen? Hoe frustrerend is het dan om iedere week:

- al die handschriften te moeten ontcijferen?
- uit te zoeken welke werkbonnen bij welk project behoren?
- zoekgeraakte werkbonnen te achterhalen?
- medewerkers na te bellen om alsnog hun urenbriefjes te komen inleveren?
- de projectleider te moeten vragen waarom hij de uren niet heeft goedgekeurd?

En dan hebben we het maar niet over de dikke ordners in het archief!

Digitalisering biedt voordelen

Uit onderzoek*) blijkt dat bedrijven in de bouwnijverheid of aanverwante branches digitalisering een belangrijk thema binnen hun organisatie vinden. Het is echter nog niet altijd en overal een vanzelfsprekende ontwikkeling. Als het gaat om het digitaal verwerken van uren, is de grootte van een bedrijf niet de bepalende factor. Hoe klein of hoe groot jouw bedrijf ook is, digitalisering van werkbonnen en urenbriefjes biedt voordelen.

1. Tijdbesparend voor de administratie

De afhandeling van papieren werkbonnen of urenbriefjes kost onnodig veel tijd voor de administratieve medewerker die hiermee is belast. Hoe makkelijk zou het zijn als de medewerker of onderaannemer zelf zijn gewerkte uren digitaal registreert, direct op het juiste project? Hij hoeft ook niet meer naar kantoor te komen of bij de werkuitvoerder langs te gaan om zijn urenbriefje in te leveren. De administratie hoeft de uren niet meer handmatig in te voeren. 

2. Direct inzicht in de gewerkte uren

Met een digitale urenadministratie kun je de gewerkte uren per project en per medewerker eenvoudig en snel inzichtelijk maken voor iedereen die daarmee te maken heeft: de directie, de projectleider, de werkvoorbereider, de administratie en de medewerker zelf. Zelfs via hun smartphone. Zo ben je op ieder moment op de hoogte.

3. Efficiënte afhandeling op één plek

Iedereen heeft het druk, dus efficiënt werken is belangrijk. Werken met papieren werkbonnen, Excel bestanden en dikke ordners is niet meer van deze tijd. Digitalisering is een manier om sneller en efficiënter te werken. Ook voor de man op de werkvloer! Er zijn minder handmatige handelingen nodig. De uren kunnen op 1 plek gecontroleerd, goedgekeurd en verwerkt worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het digitaliseren van urenbriefjes en werkbonnen? Of ben je nog niet overtuigd van de voordelen voor jouw bedrijf? Kijk hier voor informatie. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen. 

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram