Bouwketen positief over omzetverwachting en personeelsgroei

Uit de onlangs gepubliceerde Monitor Bouwketen voorjaar 2021 van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat de afzonderlijke schakels in de bouwketen positiever zijn dan in het najaar van 2020. Met name over de omzetverwachting en de groei van het personeelsbestand voor dit jaar. 

De Monitor Bouwketen beschrijft de recente conjuncturele ontwikkelingen in de bouwketen. De bouwketen is in deze rapportage in vier schakels verdeeld: architectenbureaus, ingenieursbureaus, bouwbedrijven en installatiebedrijven. 

Hoewel in het eerste kwartaal van dit jaar de productie en de gemiddelde werkvoorraad in de bouwnijverheid zijn gedaald t.o.v. 2020, verwacht per saldo ruim een derde van de bedrijven in de komende drie maanden een toename van de omzet. Alle afzonderlijke schakels in de bouwketen zijn positief, en verbeterd t.o.v. de vorige meting.

Daarnaast verwacht per saldo ongeveer vier op de tien bedrijven dat het personeelsbestand zal groeien.

Meer informatie

In de Monitor worden de belangrijkste conclusies per afzonderlijke schakel in de bouwketen uiteengezet. Je kunt de Monitor HIER inzien. Meer publicaties van het EIB vind je op hun WEBSITE.


Bron: www.eib.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram