Wees voorbereid op de Brexit!

De belangrijkste wijzigingen in jouw personeelsadministratie per 1 januari 2021

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Tot op heden heb je daar waarschijnlijk nog niet veel van gemerkt. Tot en met 31 december 2020 gold immers een overgangsperiode waarin het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een overeenkomst proberen te sluiten. Per 1 januari 2021 is deze overgangsperiode echter voorbij en kan jij te maken krijgen met ingrijpende veranderingen. In deze blog zet Docsure de meest belangrijkste wijzigingen in jouw personeelsadministratie op een rijtje.

Vergunning voor werknemers met een Britse nationaliteit

Werknemers met de Britse nationaliteit mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zonder vergunning in Nederland werken. Indien de werknemer met Britse nationaliteit vóór 31 december 2020 al in Nederland woonde, heeft hij aan een verblijfsvergunning voldoende. Een werkvergunning is in dat geval dus niet nodig. Kom je als Brit na 31 december 2020 in Nederland wonen, dan mag je niet zonder werkvergunning in Nederland werken. 

Daarnaast mogen Britse ZZP’ers die reeds in Nederland gevestigd zijn hier wel blijven werken als ze een verblijfsvergunning aanvragen. ZZP’ers die zich na 31 december 2020 in Nederland willen vestigen hebben een verblijfsvergunning ‘Arbeid als zelfstandige’ nodig. Hetzelfde geldt voor alle ZZP’ers die zich niét in Nederland hebben gevestigd.

De A1-verklaring
Dan is er nog de A1-verklaring, die aangeeft in welk land sociale premies worden afgedragen. A1-verklaringen die vóór 31 december 2020 zijn afgegeven en een einddatum na 31 december 2020 hebben, lopen door tot die einddatum. Wat de regels zijn met betrekking tot een nieuwe A1-verklaring die na 1 januari 2021 wordt afgegeven, is nog niet bekend. 

Voorkom boetes en zorg dat jouw personeel én het personeel van onderaannemers en uitzendbureaus die je inhuurt op de hoogte zijn van bovenstaande wijzigingen. Wil je zeker zijn dat je niets over het hoofd ziet? Met behulp van Docsure zorg je voor de juiste documenten in je administratie. Ook de meest recente wijzigingen, zoals de Brexit, worden door Docsure altijd op de voet gevolgd en direct doorgevoerd in de tool.
Wil je weten wat we nog meer voor jou kunnen betekenen op het gebied van projectadministratie? Bekijk onze andere blogs of neem contact met ons op!
Vragen? Neem contact met ons op

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram