Nieuwe 2-jarige cao voor Bouw & Infra

Vanaf 27 mei is duidelijk of de nieuwe cao akkoord is.

Op 11 mei 2021 bereikten de vakbonden en werkgevers in de Bouw & Infra een nieuw onderhandelingsresultaat: een voorstel voor een nieuwe 2-jarige cao Bouw & Infra. De cao zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 ingaan. Voordat de cao van kracht wordt, moeten de leden van de vakbonden en de werkgeversorganisaties akkoord gaan met het voorstel. Zij hebben tot 27 mei om te reageren. 

Goede afspraken voor de toekomst

Ondanks de onzekere vooruitzichten voor de sector door corona en stikstof vinden de werkgevers en de bonden het belangrijk om goede afspraken te maken voor de toekomst. De looptijd van twee jaar stelt werkgevers en werknemers ook in staat de gemaakte afspraken zorgvuldig uit te werken en in te voeren tijdens de looptijd van de cao.

Gijs Lokhorst, CNV Vakmensen: ‘Ik ben blij dat wij afspraken hebben kunnen maken over instroom en het behoud van vakkrachten en het blijven ontwikkelen van werknemers in onze sector. Dat zorgt voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt.’

De cao Bouw & Infra geldt voor 110.000 mensen.  Klik hier voor het onderhandelingsresultaat.


Bron: Aannemersfederatie Bouw& Infra Nederland
Vragen? Neem contact met ons op

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram