18 mei 2021

Nieuwe 2-jarige cao voor Bouw & Infra

Vanaf 27 mei is duidelijk of de nieuwe cao akkoord is.

Op 11 mei 2021 bereikten de vakbonden en werkgevers in de Bouw & Infra een nieuw onderhandelingsresultaat: een voorstel voor een nieuwe 2-jarige cao Bouw & Infra. De cao zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 ingaan. Voordat de cao van kracht wordt, moeten de leden van de vakbonden en de werkgeversorganisaties akkoord gaan met het voorstel. Zij hebben tot 27 mei om te reageren. 

Goede afspraken voor de toekomst

Ondanks de onzekere vooruitzichten voor de sector door corona en stikstof vinden de werkgevers en de bonden het belangrijk om goede afspraken te maken voor de toekomst. De looptijd van twee jaar stelt werkgevers en werknemers ook in staat de gemaakte afspraken zorgvuldig uit te werken en in te voeren tijdens de looptijd van de cao.

Gijs Lokhorst, CNV Vakmensen: ‘Ik ben blij dat wij afspraken hebben kunnen maken over instroom en het behoud van vakkrachten en het blijven ontwikkelen van werknemers in onze sector. Dat zorgt voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt.’

De cao Bouw & Infra geldt voor 110.000 mensen.  Klik hier voor het onderhandelingsresultaat.


Bron: Aannemersfederatie Bouw& Infra Nederland
Vragen? Neem contact met ons op
Yoeri van Meurs - Jurist bij Docsure
yoeri@docsure.nl06 82 50 09 54

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

25 mei 2021
AVG-regels in de bouw

De AVG-regels, weet jij welke gegevens je mag verzamelen en verwerken van je onderaannemers en inleners?

Lees verder...
11 mei 2021
Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans bevat regels over arbeidscontracten en ontslag, die de verschillen tussen vast en flexibel werk moeten verkleinen.

Lees verder...
27 april 2021
4 Situaties waarop een cao van toepassing kan zijn

In de bouw is de kans groot dat er een cao geldt. Daarbij is het lid zijn van een vakbond niet altijd een vereiste. Er zijn 4 situaties waarop een cao van toepassing kan zijn op een arbeidsovereenkomst.

Lees verder...
Copyright Docsure © 2021 Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
Website ontwikkeld door: 
Brandness Marketingbureau
apartmentmagic-wand linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram