Het verschil tussen uitlenen van personeel en onderaannemen


Voor de vraag of de WAADI van toepassing is, maar ook voor andere wetgeving zoals de WKA, is het relevant om te weten of er sprake is van aanneming van werk of uitlening van personeel.

Bij uitlening wordt personeel uitgeleend aan een ander bedrijf: de inlener.
Bij onderaanneming geeft de opdrachtgever aan een opdrachtnemer een opdracht die moet worden uitgevoerd.

Als je het zo bekijkt, lijkt het verschil eenvoudig. In de praktijk is het onderscheid echter niet altijd even duidelijk. 

Gratis checklist met toelichting

Het kan voorkomen dat de onderaannemer zijn personeel met een bepaalde opdracht naar een bouwplaats stuurt en dat de opdrachtgever op de bouwplaats nog enkele aanwijzingen geeft. De vraag is of de opdrachtgever in zo’n geval werk aan de onderaannemer uitbesteedt of dat hij personeel inleent en dit personeel inzet op zijn bouwproject.

Om dit verschil duidelijker te maken hebben wij een korte checklist met toelichting opgesteld. Klik op de button hieronder om de checklist te downloaden!
Download hier de gratis checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

Contactgegevens

Scheijdelveweg 9
3214 VN Zuidland
Nederland

088 - 004 62 00
info@docsure.nl
Copyright Docsure © 2022 – 2024 - Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
 Cookie Policy 
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram