8 juni 2021

Het verschil tussen uitlenen van personeel en onderaannemen


Voor de vraag of de WAADI van toepassing is, maar ook voor andere wetgeving zoals de WKA, is het relevant om te weten of er sprake is van aanneming van werk of uitlening van personeel.

Bij uitlening wordt personeel uitgeleend aan een ander bedrijf: de inlener.
Bij onderaanneming geeft de opdrachtgever aan een opdrachtnemer een opdracht die moet worden uitgevoerd.

Als je het zo bekijkt, lijkt het verschil eenvoudig. In de praktijk is het onderscheid echter niet altijd even duidelijk. 

Gratis checklist met toelichting

Het kan voorkomen dat de onderaannemer zijn personeel met een bepaalde opdracht naar een bouwplaats stuurt en dat de opdrachtgever op de bouwplaats nog enkele aanwijzingen geeft. De vraag is of de opdrachtgever in zo’n geval werk aan de onderaannemer uitbesteedt of dat hij personeel inleent en dit personeel inzet op zijn bouwproject.

Om dit verschil duidelijker te maken hebben wij een korte checklist met toelichting opgesteld. Klik op de button hieronder om de checklist te downloaden!
Download hier de gratis checklist
Yoeri van Meurs - Jurist bij Docsure
yoeri@docsure.nl06 82 50 09 54

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij (1x per 2 maanden) op de hoogte blijven van belangrijke zaken uit jouw branche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

25 mei 2021
AVG-regels in de bouw

De AVG-regels, weet jij welke gegevens je mag verzamelen en verwerken van je onderaannemers en inleners?

Lees verder...
11 mei 2021
Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans bevat regels over arbeidscontracten en ontslag, die de verschillen tussen vast en flexibel werk moeten verkleinen.

Lees verder...
27 april 2021
4 Situaties waarop een cao van toepassing kan zijn

In de bouw is de kans groot dat er een cao geldt. Daarbij is het lid zijn van een vakbond niet altijd een vereiste. Er zijn 4 situaties waarop een cao van toepassing kan zijn op een arbeidsovereenkomst.

Lees verder...
Copyright Docsure © 2021 Alle rechten voorbehouden
|
Privacy Statement
|
Disclaimer
|
Algemene Voorwaarden
Website ontwikkeld door: 
Brandness Marketingbureau
apartmentmagic-wand linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram